Ziua Internațională a Pizzei: 4 rețete delicioase de pizza pe care trebuie să le încerci

Ziua Internațională a Pizzei: 4 rețete delicioase de pizza pe care trebuie să le încerci

Faptul că toată lumea iubește pizza, este un fapt incontestabil. De la inventarea sa, cu secole în urmă, felul de mâncare “al clasei muncitoare” a devenit unul dintre cel mai apreciate preparate din lume. 

A trecut ceva timp până ca italienii și mai târziu și alte națiuni, să se îndrăgostească iremediabil de această combinație specială de aluat proaspăt și ingrediente delicioase. În zilele noastre,  există atât de mulți iubitori de pizza în întreaga lume, încât au fost create mai multe zile dedicate acesteia. 

 

Prin urmare, nu este o surpriză că în fiecare an sărbătorim atât Ziua Internațională a Pizza, cât și alte zile tematice care au în prim-plan deliciosul preparat. Aceste sărbători distractive au loc pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă că iubitorii de pizza au în mod constant ceva de celebrat. 

 

Există, de exemplu, Ziua Internațională Pizza pe 9 februarie în Statele Unite și în alte țări; dar și sărbători precum Ziua Națională a Petrecerii cu Pizza, Ziua Națională a pizzei Margherita, Ziua Națională a Pizza cu Pepperoni, Ziua Națională a Pizza cu brânză– toate acestea sărbătorite în Statele Unite! Da, americanilor le place foarte mult pizza, dar categoric nu sunt singurii. Cu toții ne putem bucura de o sărbătoare internațională, indiferent unde locuim. 

 

Când se sărbătorește Ziua Internațională a Pizza? 

 

Ziua Internațională a Pizza este o sărbătoare destul de nouă, care a fost creată în 2017, un an cu adevărat special pentru pizza. 

Acesta este momentul în care pizza a primit titlul oficial de moștenire culturală de către Comitetul UNESCO. Arta de a prepara pizza napolitană a fost declarată moștenire culturală de către Comitetul pentru Patrimoniul Mondial al UNESCO. 

 

Chiar dacă majoritatea țărilor lumii sărbătoresc Ziua Internațională a Pizza pe 9 februarie, în Italia este sărbătorită anual pe 17 ianuarie. Pizza este totuși atât de bună, încât cu toții o putem sărbători oricând. 

 

Ce alte zile putem sărbători cu pizza? 

 

5 aprilie – Ziua Națională a Pizza cu blat gros (Deep Dish)

 

Pizza Deep Dish este preparată cu o crustă groasă și înaltă, care arată mai mult ca o plăcintă, decât ca o pizza tradițională subțire. De obicei, aluatul este copt într-o tigaie de fier sau o tigaie rotundă de oțel. Această delicatesă cu brânză este deosebit de populară în Chicago, dar și în Torino, unde localnicii o numesc Pizza al tegamino.

Nu știm cine a inventat acest tip de pizza, dar un lucru este sigur: este un adevărat răsfăț care merită sărbătorit!

 

21 mai – Ziua Națională a Petrecerii cu Pizza 

 

Dacă îți place pizza și îți place să petreci, avem o veste bună pentru tine: există o zi creată special pentru tine! În a treia vineri din luna mai, oamenii se pot aduna pentru a împărtăși o sărbătoare unică, o dată pe an, în care prietenia, distracția și pizza gustoasă sunt în lumina reflectoarelor. Dacă nu aveai planuri pentru 21 mai, poți lua în considerare să organizezi o reuniune cu prietenii și să degustați rețete alese de pizza. 

 

11 iunie – Ziua Pizzei Margherita

 

Pizza Margherita este o rețetă clasică napolitană făcută cu roșii, brânză mozzarella, busuioc proaspăt și ulei de măsline extravirgin.

Pizza Margherita are o legendă care datează din iunie 1889, când Raffaele Esposito, proprietarul unei pizzerii din Napoli, a inventat un nou fel de mâncare pentru a-i servi pe Regina și pe regele Italiei – Margherita și Umberto I de Savoia. 

Pizza a fost făcută cu roșii, busuioc proaspăt și mozzarella, pentru a onora culorile drapelului italian. Regina a fost atât de impresionată de gustul noului fel de mâncare, încât i-a complimentat personal rețeta într-o scrisoare. 

De atunci, acest tip de pizza a devenit unul dintre cele mai populare feluri de mâncare nu numai în Italia, ci și în întreaga lume.

 

Comandă delicioasa Pizza Margherita, preparată după rețetă clasică italiană și bucură-te de savoarea simplității!

 

 

5 septembrie – Ziua Națională a Pizzei cu Brânză

 

Care este brânza ta preferată? Mozzarella, cheddar sau poate gorgonzola? Există numeroase brânzeturi excelente care fac orice pizza atât de gustoasă, încât nici măcar nu este nevoie de alte toppinguri. Pe 5 septembrie, oamenii sunt încurajați să se concentreze pe cel mai important ingredient din orice pizza: brânza. 

Iubitorii de brânză pot alege dintre două sortimente la fel de savuroase : Cinque Formaggi, cu cinci tipuri de brânză îmbinate cu măiestrie, sau Buffalina, care conține deliciosul sos pomodoro, mozzarella de bivoliță Buffala, mozzarella fior di latte și busuioc proaspăt.  

 

 

20 septembrie – Ziua Națională a Pizzei cu Pepperoni

 

Pizza cu pepperoni a devenit populară în anii 1950, când imigranții din Italia au început să combine ingrediente autentice pentru pizza italiană cu cele americane, pentru a se potrivi cu preferințele clienților lor. 

Poate părea că pizza cu pepperoni este autentic italiană, dar nu este. Pepperoni este în întregime o invenție americană și reprezintă, în esență, o versiune a salamului. 

Pentru iubitorii de carne, recomandarea noastră este Pizza Duo Salami, care oferă o combinație 

îndrăzneața de gusturi ușor picante. 




Indiferent de data calendaristică, un lucru e cert: in fiecare zi putem găsi un motiv de a sărbători cu pizza!