Cum îți poți da seama că ai în față o pizza de calitate?

Cum îți poți da seama că ai în față o pizza de calitate?

Pizza este un aliment pe care îl preferi pentru simplitatea sa, învăluit într-o savoare unică, pe baza ingredientelor utilizate. Originară din Italia, pizza a străbătut lumea în lung și-n lat, adaptându-se de multe ori bucătăriilor locale.

Acesta este și motivul pentru care îți poate fi chiar dificil să mai știi astăzi ce înseamnă, de fapt, o “pizza bună”. Dar noi suntem alături de tine acum, pentru a lămuri acest aspect:

Crusta unei pizza cu adevărat bune

Povestea unui sortiment de pizza, realizat cu măiestrie și atenție le cele mai mici detalii, începe de fiecare dată cu o crustă de calitate superioară, făcută întotdeauna în casă, după rețete autentice.

Noi, de exemplu, dospim aluatul pentru 48 de ore, utilizând un amestec din 2 tipuri de făină nobilă, italiană. Nu ne grăbim în realizarea lui, pentru că lucrurile făcute în grabă nu ne-ar putea permite să avem un control total asupra întregului proces.

Sosurile utilizate alături de celelalte ingrediente

Sosul de usturoi sau ketchup-ul nu au cum să fie în aceeași poveste cu o pizza realizată așa cum trebuie. Din pacate, prezența acestor sosuri pe pizza nu reprezintă altceva decât reversul medaliei, privind popularizarea acestui sortiment italian în țări ce susțin industria de tip fast-food.

Sosurile noastre, întâlnite ca ingredient de bază în toate rețetele din meniu, au la bază doar ingrediente de calitate superioară, aduse de la cei mai apreciați producători și artizani italieni.

Vezi ce pizza avem astăzi în ofertă și citește cu atenție fiecare informație ce ține de ingrediente. Descoperă sosurile pe care le utilizăm în rețetele noastre: sosul bianco, sosul pomodoro, precum și multe alte sortimente de sos savuroase.

Simplitatea este “ingredientul-cheie”

Dacă vrei să savurezi o pizza preparată exact ca în Italia, simplitatea este cuvântul de bază prin care poate fi descris sortimentul respectiv. Cu alte cuvinte, o pizza de calitate conține puține ingrediente, ce oferă un gust unic, prin îmbinarea lor. 

Nu ai nevoie de o paletă întreagă de ingrediente pe aceeași crustă, astfel încât să te bucuri de gustul unic al unui sortiment făcut așa cum trebuie. Mizează pe: oregano, pomodoro, busuioc, diferite tipuri de brânză, astfel încât să simți gustul rafinat al fiecărui ingredient.

Ce e prea mult strică, de aceea, vei vedea că avem doar rețete de pizza cu un număr limitat de ingrediente, toate respectând tradițiile culinare italiene, transmise de la o generație la alta.

Iată care sunt principalele semnale ale faptului că ai comandat o pizza așa cum trebuie ea să fie, prin respectarea celor mai importante reguli: numărul redus de ingrediente, calitatea crustei, certitudinea că sosurile sunt realizate din materii prime provenite de la producători verificați.

Dacă vrei să îi surprinzi pe toți cei dragi cu un astfel de sortiment, ce respectă până la cel mai mic detaliu regulile dictate de bucătăria italiană, comandă online de la Pizza Antica. Sau fă-ne acum o vizită la locația noastră, din strada Christian Tell nr. 3, atât la local, cât și la băcănia Antica Pizza, de unde poți lua pentru acasă toate ingredientele cu care lucrăm.