5 feluri de mâncare și băuturi pe care să le servești alături de pizza

5 feluri de mâncare și băuturi pe care să le servești alături de pizza

Când vine vorba de mâncare comandată, pizza este în mod cert vedeta, fiind cea mai răspândită alegere. Desigur, alimentele servite alături de aceasta joacă un rol la fel de important, fie că este vorba o simplă salată ușoară numai bună de servit între felii sau ceva dulce pentru a completa masa. De asemenea, băuturile răcoritoare sau cele alcoolice pot fi lesne asociate cu o pizza delicioasă și aburindă.

Iată 5 recomandări de preparate și băuturi care pot fi servite alături de pizza, pentru un plus de savoare și de nutrienți

  1. Salată Caesar cu pui

Savoarea și ingredientele unice ale Salatei Caesar completează orice fel de mâncare, chiar și pizza. Rețeta este simplă și de efect. Unei salate romane crocante și proaspete i se alătură parmezanul ras, pieptul de pui fraged și dressingul faimos care este și piesa de rezistență a rețetei, pregătit cu ou, usturoi, lămâie, parmezan și anchois.

Alege să servești o salată Caesar alături de pizza Bianca Tartufo, cu patru tipuri de brânzeturi proaspete: mozzarella fior di latte, mozzarella de bivoliță Bufala, provolone și brie, completate de o savuroasă salsa de trufe.

  1. Vin alb sec

Uneori, cel mai bun lucru de servit cu pizza nu este un fel de mâncare, ci o băutură. Ce ar putea fi mai potrivit pentru a echilibra acele straturi de brânză bogată decât un vin alb sec, care complimentează perfect fiecare felie de pizza?

Servește un vin alb alături de o delicioasă pizza Cinque Formaggi, cu cinci dintre cele mai populare brânzeturi ale bucătăriei mediteraneene: mozzarella fior di latte, gorgonzola, brie, provolone, emmentaler.

  1. Salată cu pepene galben și parmezan

Poate că îți dorești o gustare lejeră, după toate straturile delicioase de brânză de pe aluatul aburind al pizzei. Asocierea dintre pepenele galben suculent și prosciutto sărat este foarte populară, iar dacă alăturăm și rucolla proaspătă și un strop de sos de lămâie cu ulei de măsline, rezultă o salată delicioasă, care se potrivește de minune cu o pizza Mortadella e Pistacchio.

  1. Bulete de jalapenos

Adăugă extra savoare cu niște bulete delicioase de brânză cu jalapenos. Nu sunt doar picante, ci și crocante și super savuroase și merg de minune cu pizza!

Nu-ți face griji, jalapenos nu sunt atât de picanți pe cât îți imaginezi, întrucât își pierd o parte din iuțeală când sunt gătiți.

Poți alege acest antreu alături de o pizza Buffalina, cu sos pomodoro, mozzarella de bivoliță Buffala, mozzarella fior di latte și busuioc proaspăt.

  1. Tiramisu

Și acum, la desert, ce zici de o felie de tiramisu cremos?

Știai că termenul tiramisu se traduce din italiană prin ridică-mă? Deci acest desert este cu siguranță un stimulent al bunei dispoziții, care îți ridică imediat moralul și nivelul de energie!

În plus, acele straturi de pișcot însiropate în espresso, crema de mascarpone și acea pudră generoasă de cacao conferă o eleganță aparte acestui desert.

Este lesne de observat că pizza este extrem de versatilă și poate fi consumată în combinații inedite cu alte alimente sau băuturi care îi amplifică gustul grozav. Comandă acum de la Antica Pizza și dă-ți frâu liber imaginației, alăturând salate, aperitive sau deserturi delicioase!